DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
29°C
Bursa
29°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Advert
Advert

2024 Temmuz’da memur maaş zammı ne kadar olacak?

2024 Temmuz’da memur maaş zammı ne kadar olacak?
Advert
02.07.2024 12:29
12
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Memur ve Emekli Maaşlarındaki Enflasyon Etkisi

Memurlar ve emekliler, yarın açıklanacak haziran ayı enflasyon oranına büyük bir ilgiyle bakıyorlar. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini yarın saat 10.00’da duyuracak.

TÜFE oranı, memur ve memur emeklilerinin alacakları maaş artışlarında belirleyici bir rol oynuyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları ise altı aylık enflasyon oranında zamlanacak.

Geçtiğimiz yıl, enflasyon kaynaklı artış ve ek zamlarla memur ve memur emeklilerinin maaşlarında %49,25 oranında bir artış yapılmıştı.

Memur ve Emekli Maaş Zammı Beklentisi

Toplu sözleşme hükümlerine göre, memur maaşları için enflasyon farkı altı aylık dilimler halinde hesaplanıyor. Bu yılın ikinci yarısı için memurlara temmuz ayında %10’luk bir zam yapılması öngörülüyor. Zam oranına ek olarak enflasyon farkı da dikkate alınacak.

2024 yılının ocak-mayıs döneminde TÜFE oranı %22,72 olarak gerçekleşti. Bu rakamlara göre, haziran ayı enflasyonu sıfır bile olsa, beş aylık verilere dayanarak memur ve memur emeklilerinin maaşlarında %17,38’lik bir artış kesinleşecek.

Örneğin, 2024 yılının ilk altı aylık enflasyon oranı %25 olursa, toplu sözleşme zammının çıkarılmasıyla yapılan hesaplamalara göre memurlar ve memur emeklileri temmuz 2024’te %19,56 oranında zam alacaklar.

Altı aylık enflasyonun %25 ve maaş zammının %19,56 olması durumunda memur maaşlarındaki değişiklik aşağıdaki gibi olacaktır:

Advert
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.